Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci
Awang Isa Mamat (tengah) dari Gua Musang muncul juara Memancing bersama Jejak Suci yang berlangsung di Tasik Jejak Suci, A.M.B.S. Dungun pada semalam. Kejayaan ini membolehkan Awang Isa membawa pulang wang tunai sebanyak RM40,000. Bagi tempat kedua dan ketiga, ia disandang oleh Fakhrul (bert'shirt putih) dari Melaka dan Mohd Khairol dari A.M.B.S. Dungun. Masing-masing berjaya meraih wang tunai RM7,000 dan RM3,000.

Pertandingan Memancing Terbuka sempena Pesta Konvo UMP 11 Nov 2017

Pertandingan Jelajah Pancing KL di Tasik Metropolitan Kepong 26 Nov 2017

Blog Direktori Memancing

29 September 2009

150 peserta China sah sertai Pertandingan Tasik Kenyir

SERAMAI 150 orang peserta dari negara China telah mengesahkan diri menyertai pertandingan memancing di Tasik Kenyir selama lima hari bermula 2 Oktober depan.

Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Said (gambar) ketika mengesahkan perkara itu berkata, langkah menarik penyertaan dari negara Tembok Besar China lebih menjurus ke arah mempromosikan Tasik Kenyir sebagai destinasi pelancongan utama.Difahamkan, lebih 300 orang peserta dijangka akan mengambil bahagian dan mendapat liputan lintas langsung daripada beberapa stesen televisyen China.

Bagi menyemarakkan pertandingan itu nanti, kata Ahmad, sebanyak RM53,000 telah diperuntukkan sebagai hadiah keseluruhan pertandingan manakala RM400,000 disediakan untuk menyalur ikan-ikan baru di tasik berkenaan.

"Kerajaan negeri telah menyediakan sebanyak RM400,000 bagi memasukkan ikan-ikan baru. Antara spesis ikan bakal dilepaskan ialah toman dan mekong giant fish atau keli gergasi yang boleh mencecah berat sehingga 100 kg yang dibeli dari Vietnam dan Laos.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan negeri, Datuk Za'abar Mohd Adib berkata, kehadiran ramai peserta dan media China akan membantu kerajaan negeri mempromosi Terengganu kepada rakyat negara itu.

"Sebanyak 16 media termasuk majalah dan portal menyertai lawatan kali ini. Maklumbalas yang kami terima menggambarkan ia sebagai satu tarikan baru pelancongan. Ini kerana pancing adalah sebahagian satu aktiviti yang ditekan oleh kerajaan negeri."ujar Za'abar.

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...