Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "like" FB Page Joran Pancing

Sila login masuk ke akaun facebook anda atau buka dalam Internet Explorer untuk melihat paparan Page FB Joran Pancing

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Wajah Pemenang Jelajah Pancing Kuala Lumpur di Tasik Ampang Hilir 14 Mei 2016

Gegaran Cabaran Pancing Pantai Port Dickson 29 Mei 2016

Jelajah Pancing Kuala Lumpur di Tasik Titiwangsa 4 Jun 2016

Blog Direktori Memancing

09 September 2009

Tiram Fishing & Resort tawar pakej istimewa memancing


BAGI kaki pancing yang berada di sekitar Johor Bahru khususnya di muara Sungai Johor nama Rumah Rakit
Tiram Fishing & Resort atau lebih dikenali sebagai 'Rakit Pak Atan ' sememangnya tidak perlu diperkenal lagi apatah lagi turut menerima liputan meluas daripada pelbagai media termasuk program terbaru Astro Prima 'Warung Kita' yang dikelolakan Farouk Hussein baru-baru ini.

Tiram Fishing & Resort yang sudah beroperasi sejak tahun 2000 pada mulanya adalah sebuah pusat menternak ikan. Setelah menerima sambutan menggalakkan dan permintaan tinggi dikalangan kaki pancing, maka pihak pengurusan rumah rakit itu telah mengambil inisiatif membesarkan kawasannya sebagai memenuhi permintaan dan keseronokan kaki pancing.

Dengan kos yang mencecah ke jutaan ringgit, kawasan itu kini boleh menempatkan sekitar 150 - 250 orang kaki pancing dalam satu-satu masa. Lokasinya pula sememangnya nyaman dan berdekatan dengan Pulau Layang.

Bagi mereka yang ingin merasai suasana disini boleh datang dari dua arah berlainan. Jalan pertama boleh dilalui menerusi Johor Bahru>>>Ulu Tiram>>>Sungai Tiram>>>Felcra Sungai Tiram>>>Loji Air Sultan Iskandar. Sementara satu lagi laluan terbaik ialah menerusi jalan arah Simpang Kampung Kopok Masai/Pasir Gudang>>>Gate Air>>>Parking di warung tepi laut>>>diikuti membuat panggilan dan dapatkan bot pantai untuk menuju ke rumah rakit.

Pelbagai spesis ikan boleh dipancing disini. Antaranya siakap, kerapu, tebal pipi, talang, tamban, dempol, cermin, senangin yang kerap berkeliaran di sekitar rumah rakit. Kelazimannya kaki pancing yang memancing menggunakan kaedah pancingan dasar, apungan dengan pelampung, yo-yo/appollo atau casting dengan menggunakan umpan tiruan. Bagaimanapun, tidak kurang ada yang menggunakan umpan udang hidup, umpun-umpun dan ruat.

Segala kemudahan asas telah disediakan di atas rakit tersebut seperti bekalan elektrik, air, tandas, bilik mandi dan surau selain turut menawarkan pakej istimewa kepada para pengunjung meliputi memancing atas rakit dan bot, bilik penginapan, restoran makanan laut, membeli umpan memancing dan menjual hasil laut segar.

Selain itu, pihak Tiram Fishing & Resort turut menerima permintaan mana-mana pihak untuk mengadakan sebarang aktiviti luar seperti pertandingan memancing atas rakit, hari keluarga & majlis percutian yang ingin diadakan bercirikan suasana resort atas air.

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, kaki pancing boleh menghubungi tuan empunya Tiram Fishing & Resort, Atan [013-7060000], Puan Siti Aminah @ Sayang [013-7000050] atau kaunter rumah rakit [013-7069436].

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...