Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Jelajah Pancing KL Siri 3 di Tasik Permaisuri pada 22/7/2018

Blog Direktori Memancing

09 Ogos 2008

Virgin River menggamit kaki pancing


RAMAI yang mengetahui bahawa Tanjung Malim terkenal kerana kehebatannya memiliki Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dan Proton City tetapi barangkali tidak menyedari ditengah-tengah kemegahan kedua-dua pusat itu terdapat sebuah kolam memancing ikan air tawar yang agak popular dikalangan masyarakat tempatan.

Terletak tiga kilometer dari kawasan industri Proton City, Kolam Pancing Kampung Sungai Dara atau nama komersialnya “Virgin River” memiliki keistimewaan sendiri kerana lokasinya yang cukup aman damai dengan persekitaran diselimuti tumbuhan hijau. Menurut tuan empunya kolam, Saudara Munir Baharom sewaktu dihubungi berkata, waktu operasi kolam bermula dari jam 2.30 petang hingga 6.30 petang pada setiap Isnin hingga Jumaat. Manakala Sabtu,Ahad dan Cuti Umum ia dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 6.30 petang.
“Jika terdapat permintaan, kolam ini juga dibuka pada waktu malam dengan syarat bilangan pemancing harus melebihi 15 orang. Pihak kami juga mengalu-alukan mana-mana agensi kerajaan, swasta atau persendirian yang berminat untuk mengadakan pertandingan di kolam ini dengan bayaran berpatutan. Sepertimana kolam-kolam lain tambahnya, kolam ini mengenakan bayaran agak berpatutan iaitu sebanyak RM25.00 bagi 3 jam pertama diikuti bayaran tambahan RM6.00 setiap jam berikutnya. Antara sepsis ikan di kolam ini ialah rohu, tongsan, patin, pacu, tilapia merah dan lampam. Kepada kaki pancing yang ingin memperolehi maklumat lanjut mengenai kolam ini, sila hubungi 013-3309693.

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...