Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci
Awang Isa Mamat (tengah) dari Gua Musang muncul juara Memancing bersama Jejak Suci yang berlangsung di Tasik Jejak Suci, A.M.B.S. Dungun pada semalam. Kejayaan ini membolehkan Awang Isa membawa pulang wang tunai sebanyak RM40,000. Bagi tempat kedua dan ketiga, ia disandang oleh Fakhrul (bert'shirt putih) dari Melaka dan Mohd Khairol dari A.M.B.S. Dungun. Masing-masing berjaya meraih wang tunai RM7,000 dan RM3,000.

Pertandingan Memancing Terbuka sempena Pesta Konvo UMP 11 Nov 2017

Pertandingan Jelajah Pancing KL di Tasik Metropolitan Kepong 26 Nov 2017

Blog Direktori Memancing

16 November 2008

Kemenangan ini penamat 'mangkau' - Bob


“Setelah sekian lama ‘mangkau’ dan gagal menduduki ranking terbaik jackpot di kolam ini, kemenangan yang dicapai malam ini seolah-olah menamatkan segala badi yang menimpa saya sebelum ini. Syukur alhamdulillah,” demikian kata Bob @ Mok secara ringkas sebaik sahaja muncul juara Jackpot Mingguan Kolam Ruskijang Park dekat Hulu Klang sebentar tadi. Beliau berkata, sudah banyak kali menyertai pertandingan di kolam ini bersama rakan-rakannya tetapi kerap tidak bernasib baik. “Selalunya sayalah yang membancuh dedak sebagai umpan apabila menyertai pertandingan. Yang peliknya, rakan-rakan saya tidak pernah pulang hampa sekurang-kurangnya menghiasai kedudukan ranking manakala saya pula menjadi sebaliknya. "Kemenangan ini setidak-tidaknya mengembalikan semula semangat saya untuk bertanding pada masa depan.”ujarnya.

Berikutan kejayaan menjuarai jackpot minggu ini, Bob berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM500 selepas mendaratkan ikan tongsan seberat 2.220 kg sekaligus mengenepikan cabaran 58 peserta yang mengambil bahagian. Tempat kedua dimenangi Shahrin, seorang anggota kerajaan dari Ampang yang menaikkan ikan tongsan seberat 2.050 kg manakala tempat ketiga diraih Hafiq yang memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM130 menerusi tangkapan ikan patin yang beratnya sama dengan Shahrin. Hadiah kepada para pemenang disampaikan oleh Hamzah Idrus, pengusaha kolam selepas pertandingan berakhir.

KEPUTUSAN PENUH
Juara (RM500.00)
BOB - Tongsan: berat 2.220 kg
Naib Juara (RM250.00)
SHAHRIN - Tongsan: berat 2.050kg
Tempat Ke-3 (RM130.00)
HAFIQ - Patin: berat 2.050kg
Tempat Ke-4
ZULKIFLI BOTAK - Tongsan: berat 2.005kg
Tempat Ke-5
YUSOF H KLANG - Tongsan: berat 1.790kg
Tempat Ke-6
ROSTAM - Lekoh: berat 1.775kg
Tempat Ke-7
ASURY U PERDANA - Lekoh: berat 1.570kg
Tempat Ke-8
SAMEON - Patin: berat 1.350kg
Penyertaan peserta: 71 orang

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...