Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci
Awang Isa Mamat (tengah) dari Gua Musang muncul juara Memancing bersama Jejak Suci yang berlangsung di Tasik Jejak Suci, A.M.B.S. Dungun pada semalam. Kejayaan ini membolehkan Awang Isa membawa pulang wang tunai sebanyak RM40,000. Bagi tempat kedua dan ketiga, ia disandang oleh Fakhrul (bert'shirt putih) dari Melaka dan Mohd Khairol dari A.M.B.S. Dungun. Masing-masing berjaya meraih wang tunai RM7,000 dan RM3,000.

Pertandingan Memancing Terbuka sempena Pesta Konvo UMP 11 Nov 2017

Pertandingan Jelajah Pancing KL di Tasik Metropolitan Kepong 26 Nov 2017

Blog Direktori Memancing

16 April 2009

F'Best Kiosk Serting Hilir tawar jackpot setiap hari

Pintu masuk ke F'Best Kiosk.
Panorama indah sekitar kolam F'Best Kiosk.
Penulis memperagakan tongsan yang berjaya didaratkan waktu malam.
Restoran turut disediakan dengan pelbagai menu untuk kemudahan kaki pancing.
Penulis kelihatan khusyuk sambil memegang joran ketika memancing.Salah seorang rakan penulis berjaya menaikkan ikan pacu.
Salah seorang pemancing setia menanti untuk menarik ikan yang dihajati.
Selepas berjaya menaikkan tongsan, penulis turut berbangga menewaskan ikan patin.

Teks & Foto
Oleh:
ABAI

LAZIMNYA apabila melintasi Serting Hilir, tentu ramai akan mengenali kawasan itu terletaknya Pusat Latihan Polis. Namun disebalik nama pusat latihan tersebut, terselit sebuah kolam pancing berhampiran kawasan Felda yang jaraknya tidak jauh 1 km. Kolam dikenali sebagai Kolam Pancing F'Best Kiosk (Homestay) dahulunya merupakan pusat penternakan ikan telah dibuka kepada kaki pancing sejak Mac 2004.

Tuan empunya kolam, Roslan Abd Malik (foto) berkata, setakat ini waktu operasi kolam bermula dari jam 3.00 petang hingga 12.00 tengah malam pada setiap hari kecuali hari Jumaat dan Sabtu (9.00 pagi hingga 3.00 pagi) manakala Ahad (mulai jam 9.00 malam hingga 12.00 tengah malam).

"Kolam ini turut menganjurkan pertandingan jackpot pada setiap hari dengan menawarkan hadiah wang tunai lumayan kepada kategori terbuka selain hadiah kepada spesis ikan,"ujarnya.

Selain aktiviti memancing, Felda Serting Hilir terutama Serting Hilir 4 juga mengendalikan pakej homestay, komoditi pertanian dan industri makanan tradisional.

Untuk maklumat lanjut, sila berhubung terus dengan Roslan di talian 019-6857531, 013-6068474, 013-6107241.
Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...