Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci

Awang Isa Mamat juara Memancing bersama Jejak Suci
Awang Isa Mamat (tengah) dari Gua Musang muncul juara Memancing bersama Jejak Suci yang berlangsung di Tasik Jejak Suci, A.M.B.S. Dungun pada semalam. Kejayaan ini membolehkan Awang Isa membawa pulang wang tunai sebanyak RM40,000. Bagi tempat kedua dan ketiga, ia disandang oleh Fakhrul (bert'shirt putih) dari Melaka dan Mohd Khairol dari A.M.B.S. Dungun. Masing-masing berjaya meraih wang tunai RM7,000 dan RM3,000.

Pertandingan Memancing Terbuka sempena Pesta Konvo UMP 11 Nov 2017

Pertandingan Jelajah Pancing KL di Tasik Metropolitan Kepong 26 Nov 2017

Blog Direktori Memancing

23 Jun 2008

Siakap paling menarik di Kolam Wong

ANDA pernah mendengar nama Kolam Pancing Wong? Jika belum pernah mungkin anda boleh mencari pengalaman baru memancing di kolam ini yang terbahagi kepada dua jenis kolam iaitu air tawar dan air masin.

Perjalanan ke kolam ini hanya mengambil masa setengah jam sahaja menerusi lebuhraya Guthrie dari arah Shah Alam. Untuk kemudahan penanda arah, sebaik sahaja melepasi tol Rawang, anda boleh belok ke kiri. Sebaik sahaja ternampak stesen minyak Petronas yang terletak disebelah kiri jalan, anda perhatikan arah kanannya. Anda akan temui papan tanda menuju ke kolam ini. Dikalangan para pemancing regular disini, mereka menggunakan teknik casting dengan berumpankan anak udang. Ada juga yang menggunakan dedak atau cacing jika memancing di kolam air tawar. Malah minyak ikan linang pun ada yang menggunakan sebagai menambah power umpan.

Disini turut terdapat pertandingan jackpot yang disediakan oleh tuan empunya kolam dengan bayaran berpatutan. Jika tidak silap RM38.00 + RM2.00 selama 5 jam. Paling menarik disini ialah tarikan ikan siakap yang pasti meninggalkan kenangan paling sukar dilupakan oleh anda.

Selamat mencuba!

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...