Jadilah pengikut setia Joran Pancing

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand dan Filipina terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Dikesempatan ini juga, JoranPancing ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua warga pancing dan para pengunjung yang sudi melayari blog ini sehingga mampu mencatat jumlah hits 1,000,000 pelawat pada 7.00 pagi; 8 Februari 2016 dan kini menduduki antara ranking terbaik di Top Site Dunia.

Jom "follow" Instagram Joran Pancing

Jom@Chat bersama Joran Pancing

Jelajah Pancing KL Siri 3 di Tasik Permaisuri pada 22/7/2018

Blog Direktori Memancing

25 Januari 2016

Operasi Kolam Pancing Air Tawar Ikan Kelah dibuka 30 Januari ini

TINJAUAN EKSKLUSIFIMPIAN warga pancing khususnya sekitar Lembah Kelang untuk melihat sebuah lagi kolam pancing baharu berteraskan ikan air tawar akan menjadi kenyataan apabila operasinya akan dibuka kepada umum pada 30 Januari ini.

Menurut Pengurus Kolam Pancing Ikan Kelah, Sofi, operasi kolam berkenaan akan dibuka selama 24 jam setiap hari bermula dari jam 10.00 pagi pada hari pembukaan.

"Sebagai permulaan, pihak kami menawarkan cuma RM1 buat kaki pancing  yang datang memancing pada jam 10.00 pagi selama sejam pada hari pembukaan dan kadar itu akan berubah  pada jam berikutnya mengikut kadar biasa kolam ini.

"Pihak kami telah menetapkan bahawa kadar bayaran yuran masuk sebanyak RM40 selama tiga jam diikuti RM10 untuk jam berikutnya,"ujarnya.

Bercerita tentang spesis ikan air tawar di kolam yang terletak di Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur ini, Sofi berkata, antara spesis ikan ditawarkan ialah patin, rohu, tongsan, catfish, belida, baung, tapah, jelawat, talapia dan pacu.

"Setakat ini, sebanyak 1.5 tan ikan pelbagai jenis telah dimasukkan ke dalam kolam dan akan dimasukkan lagi pada hari Rabu ini dengan saiz yang lebih besar.


Joran Pancing yang sempat melakukan tinjauan  eksklusif ke kolam berkenaan turut diberitahu bahawa pelbagai kemudahan  prasarana disediakan untuk kemudahan kaki pancing. 

"Memandangkan kolam ini akan beroperasi 24 jam, Kolam Pancing Ikan Kelah akan menyediakan kemudahan terbaik termasuk cafe, tandas, pondok, perkhidmatan TV Astro dan WiFi secara berperingkat.

Sofi menambah, pihaknys juga bercadang untuk mengadakan Pertandingan Jackpot Mingguan dan Bulanan berlandaskan ikan terberat. Bagaimanapun, ia hanya akan diputuskan selepas menerima maklumblas dari pelbagai pihak penaja yang mahu menaja pertandingan  tersebut.

Selain kolam air tawar, Kolam Pancing Ikan Kelah turut memiliki kolam pancing udang dan  ikan kelah yang terletak bersebelah kolam terbaharu itu.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai operasi kolam tersebut, kaki pancing boleh berhubung terus dengan kolam menerusi talian 013-3008444 atau layari laman rasmi Page Facebook: KOLAM PANCING IKAN KELAH.

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...